1. HSF Vándorkupa összegzés és fotók

2016. április 2-án szombaton, ragyogó napsütés és futballra alkalmas idő köszöntött a HSF történetében első alkalommal megrendezett focikupán résztvevő csapatokra és szurkolókra.
A Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége által szervezett I. HSF Vándorkupa, kispályás futball bajnokság Budapesten, a XVI. kerületi Metrosport pályán került megrendezésre, hagyományteremtő céllal.

A tornát a szövetség tagjai részére hirdették meg, és a 10 lehetséges ellenfélből 7 cég csapata tudta vállalni a megmérettetést. A csapatokat egy 3 és egy 4 fős csoportba osztották és hivatásos bírók közreműködésével, 2 db 20×40-es pályán zajlottak a meccsek.

Az I. pályán a NEON SIGN, a TZKY, az ALUSTART és a BEPRO csapa mérkőzött meg egymással, míg a II. pályán a POLISIGN, a BÉFLEX és az EKI CREATIVE játszott körmérkőzést a továbbjutásért. A csoportokból az első kettő csapat játszotta az elődöntőket, a két csoport 3. helyen álló csapata az 5-6. helyért meccselt, ill. a 4-es csoport utolsó helyezettje értelemszerűen a 7. helyezett lett a végső eredménylistán.

A döntőbe jutásért az egyik ágon BÉFLEX csapata játszott a NEON SIGN-nal, a párharcot a BÉFLEX nyerte 6:0-ás eredménnyel, míg a másik ágon az ALUSTART – EKI CREATIVE mérkőzés 3:1- eredményével, a hódmezővásárhelyi csapat jutott a döntőbe.

Így az EKI CREATIVE a harmadik helyért játszott a NEON SIGN csapatával, és 4 : 0 győzelemmel meg is szerezte a dobogós helyet.

A döntő mérkőzésre az ALUSTART és a BÉFLEX között került sor. Kiélezett küzdelemben Hajdú Péter szépségdíjas góljával 1:0 eredménnyel végül is az ALUSTART szerezte meg az abszolút első helyezést és vihette haza Hódmezővásárhelyre a HSF Vándorkupát.

Végeredmény:

1. helyezett ALUSTART
2. helyezett BÉFLEX
3. helyezett EKI CREATIVE
4. helyezett NEON SIGN
5. helyezett BEPRO
6. helyezett POLISIGN
7. helyezett TZKY de csak azért, mert nem tudták lejátszani az 5-6 helyért a helyosztó mérkőzést, a csapat néhány tagjának más irányú elfoglaltsága miatt.

Az eredményhirdetésre a Metrosport pályára kitelepült szabadtéri büfében került sor, rendkívül jó hangulatban. A dobogóról lecsúszó csapatok oklevelet kaptak, az első 3 helyezett csapattagok érmeket és természetesen az első helyezett egy évig őrizheti a HSF vándorkupát is. Az érmeken és kupán kívül, további díjak is kiosztásra kerültek. A legjobb játékosnak járó oklevelet Szebeni Miklós BÉFLEX vehette át. 12 találattal Tóth István ALUSTART lett a torna gólkirálya. A legsportszerűbb játékosnak járó elismerést Szegedi Imre NEON SIGN vehette át. A legszebb gól címet ALUSTART győzelmét jelentő gól szerzőjének Hajdú Péternek ítélték a szervezők. A legjobb kapusnak Hideg Györgyöt a POLISIGN kapusát választották, végül is neki volt a legtöbb dolga a mérkőzések során. Míg a legszebb lábú focista kitüntető cím birtokosa Fazekas Tibor, az EKI CREATIVE csatára lett.

Összegzésként elmondhatjuk, hogy nagyon jó hangulatban zajlott le a torna. Kirívó durvaságra nem került sor, maradandó sérülést senki sem szenvedett el. Egyedül Kovács Gábor BEPRO szemüvege törött el. A szurkolók nagyon élvezték a mérkőzéseket, bíztatták a csapatokat. A sportosabb kísérők teniszezhettek a Magyar Fényreklámgyárók Szövetsége által bérlet pályákon.

Gratulálunk a torna győztes ALUSTART csapatnak. Egyértelműen látszott a felkészültségük és összeszokottságuk, amelyet 4 hónapos rendszeres közös edzéssel, felkészüléssel alapoztak meg. Mivel a jövőben évente szeretné megrendezni a focikupát a Szövetség, van cél a csapatok előtt: érdemes időt, energiát fordítani a felkészülésre. Reméljük ezzel a kezdeményezéssel nem csak a fényreklámgyártó szakmát képviselő cégek kerülnek sportbaráti viszonyba egymással, hanem a cégek dolgozói, a csapattagok erőnléti állapota is javulni fog.

A fényképeket Bacskainé Esztergomi Erzsébet készítette.