Összefoglaló a 2019. őszi közgyűlésről

Egy közösen elköltött ebéd után Bacskai János elnök nyitotta meg az őszi közgyűlést.

A Szövetség egyik kiemelt projektje a Handbuch Lichtwerbung 1-2 kötetének magyarra fordítása és kiadása. Agárdi Tamás fordító tájékoztatta a közgyűlést a fordítási munka elkészültéről. Megbeszélésre került a lektorálás módja, menete és néhány technikai kérdés. Remélhetőleg jövő év elején nyomdába kerülhet a kiadvány.

A korábban indított projektek és az ezekre épülő új programlehetőségek áttekintése során szó esett:

  • a Szövetség honlapjának új alapokra helyezéséről, a belső kommunikációs csatornák átalakításáról és ügyvitelszervezési kérdésekről.
  • tagság bővítésének lehetőségeiről, és olyan programok szervezéséről, amelyek vonzók lehetnek a pártoló tagságunknak.
  • a szakképzés elindításához a szakkönyv fordításán túl további oktató anyag összeállítása is megoldandó feladat.

A fényreklámgyártás megismertetése céljából - a pályaválasztás előtt álló, illetve a szakképzésben végzős tanulók részére - nyílt napok szervezéséről döntött a Szövetség.
A tagság vállalja, hogy ennek keretén belül megmutatnák az érdeklődő fiataloknak a gyártás folyamatát, a műhelyek hangulatát, a jelenlegi, és a jövőbeni becsatlakozási lehetőségeket.

Döntés született arról, hogy jövő év elején ismét megrendezésre kerül a HSF nyílt szakmai nap, amelyre előadóként felkérjük a pártoló tagokat. Ezen esemény keretén belül kerül átadásra a Gál Imre díj is, amelynek bíráló bizottságában szintén számítunk a pártoló tagok részvételére.

A nemzetközi sign szövetségben hazánkat képviselő Nidermayer Gergő tájékoztatta a közgyűlést, hogy az Európai Sign Szövetség (ESF) közelgő közgyűlésén napirendi pont lesz a tagsági díj megemelése. Minden tagországnak olyan arányban lesz a jövőben szavazati joga amennyi tagsági díjat fizet és a mandátumi jog is ennek arányában lesz elosztva. A tagság egyöntetűen megszavazta, hogy a Szövetség megfizeti az emelt összegű évi tagsági díjat.

Néhány tagunknál már megtörtént, másoknál folyamatban van a generációváltás. Az utánpótlás kinevelése mellett figyelmet szeretnénk fordítani az előttünk járó generációra is, akik úttörőként elindították Magyarországon a reklámberendezés gyártást.

Egy találkozó szerveződik Csanaky Zsuzsa vezetésével,  ahol vendégül látnánk a már visszavonult szakembereket, az aktív reklámgyártó tagságot, és a szakmába nem olyan régen bekapcsolódott fiatalokat. Lehetőséget kívánunk teremteni,  hogy a régen látott ismerősök újra találkozzanak, felelevenítsék a legendás időket, jeles emlékeket. 

A hagyományoknak megfelelően jövő év tavaszán is megrendezésre kerül a HSF focikupa. Ennek időpontja 2020. április 25. szombat. Helyszín tekintetében nem született végleges döntés, de Pest megyei sportlétesítményt preferál a tagság, lehetőség szerint olyat, ahol egyéb kiegészítő sportverseny is megrendezhető.

A tavaszi közgyűlés 2020. április 23-ra, a Herceghalmi Abacus Hotelbe kerül összehívásra.

A napirendi pontok átbeszélést követően ismét a terített asztalé volt a főszerep. Igen bőséges sváb vacsorával zárult a nap.

_MG_9895 (Large)

_MG_9893 (Large)