Őszi közgyűlés – Debrecen 2017

MG_8967

A HSF – Magyar Fényreklámgyártók Szövetségének őszi közgyűlése idén Debrecenben került megrendezésre október 5-én. A házigazda ezúttal a helyi Sign System Kft volt, akik kiválóan szervezték meg az eseményt.

A rendezvény közös ebéddel indult a Divinus Hotel éttermében, ahol ismét nagy örömmel üdvözölték egymást a szakma hazai képviselői.

A közgyűlésen napirend előtti felszólalásában leköszönt Csubak Tamás alelnök (Béflex Zrt). A szövetségben végzett eddigi munkáját méltatva és megköszönve kívánt sok sikert pályafutásának folytatásához Csanaky Zsuzsa elnök (Neon Sign Kft). Csubak Tamás lemondását követően a közgyűlés Lember Istvánt (Sign System Kft) választotta meg a megüresedő pozícióra, Lember István helyét a Felügyelőbizottságban Bárán László (Béflex Zrt) vette át.

A tavaszi közgyűlésen megválasztott elnök beszámolt a célkitűzések megvalósítására tett erőfeszítésekről, a Szövetség honlapjának aktualizálásáról és fejlesztéséről. Összegezte a tagoknak kiküldött kérdőívekre kapott válaszokat, ami alapján kirajzolódott a szakma jelenlegi helyzete, és jó bázis adatokat tartalmaz a jövőbeni fejlődés mérésére. Beszámolt arról, hogy a szövetség széles körű bemutatása érdekében megjelenési lehetőséget próbálnak szerezni szakmai konferenciákon. Szponzorációs rendszert dolgoznak ki az alapanyag forgalmazók számára, mellyel a minőségi anyagok összegyűjtését, népszerűsítését segítik, ezzel is ösztönözve a kivitelezőket ezen alapanyagok felhasználására.

Niedermayer Gergő (Eki Creative Kft) főtitkár elmondta, hogy látogatást tettek a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara külkereskedelmi kapcsolatokért felelős osztályán, tájékozódva az esetleges együttműködési lehetőségekről.

Bacskainé Esztergomi Erzsébet tájékoztatta a közgyűlés résztvevőit a szakképzés beindítási folyamatának aktuális állapotáról, a felmerülő nehézségekről.

Ezt követően Csubák Tamás bemutatta a 2017-es Gál Imre díj pályamunkáit. A pályázó cégek képviselői kommentálták pályázataikat, kitérve a kivitelezés kihívásaira illetve a technikai megvalósítás részleteire. A szavazásban most is a Sign Magazin segítette a döntéshozókat, a nyertes pályamunka idén a Neon Sign Kft által készített Kristinus totem volt. A díjat Csanaky Péter, a Neon Sign Kft ügyvezető igazgatója vette át.

MG_8905-300x222II. helyezett a Béflex Zrt Coca-Cola bemutató terem design-ja lett, a III. helyezést az Alustart Kft egyedi benzinkút spreaderje nyerte el.

A rövid kávészünet után következtek a meghívott előadók prezentációi.

A Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége rendezvényein megjelenési lehetőséget biztosít az alapanyag beszállítók részére. A mostani alkalom támogatója a Vink Plast Kft volt. Az általuk tartott előadáson megismerhettük a Fundermax burkolólemez sokoldalú felhasználásának lehetőségeit, ill. az AluSplash falpanel lemezeket. Buzogány Zoltán az Acél- és alumíniumszerkezetek hegesztéséhez kapcsolódó EN 1090 tanúsítvány követelményeibe vezette be a résztvevőket.

MG_8891-300x210Ezt követően Dr. Fodor Judit ügyvédnő tartott előadást jogi kérdésekről, majd készséggel válaszolt a tagok hozzá intézett kérdéseire. Téma volt a munkaszerződések, a vállalkozói szerződések ill. a szabadalmi-szerzői jogok körüli problémák, követelmények, visszaélések. Az előadás élénk párbeszédet indított el a tagok között.

A tavaszi közgyűlés helyszínéül a tagok Győrre szavaztak, a szervezést a Felirat Kft vállalta. A napi program vidám hangulatú vacsorával zárult a debreceni Belga étteremben, ahová külön a Szövetség részére indított nosztalgia villamossal jutottak el a résztvevők.