Nyílt Szakmai Nap 2023 összefoglaló

Nyitó kép

A Magyar Fényreklámgyártók Szövetségének 2023. évi Nyílt Szakmai Napját Bacskai János a HSF 2019-2023 időszakra megválasztott elnöke nyitotta meg. A megnyitót követően bemutatásra kerültek a Gál Imre díjra érkezett pályaművek. A beadott munkák és a közönségszavazás eredménye itt tekinthető meg.

Gál Imre díj 2022 kiírás borító


Az idei rendezvény kiemelt témái voltak a szabványoknak való megfelelés a gyártás folyamán és a normál fénycsövek ledre történő cserélje során.

A normál fénycsövek gyártása idén kivezetésre került az EU-ban. Az EU-s intézkedések végrehajtása több kérdést vet fel, mint amennyit megválaszol.

A témát dr. Pilter Zoltán a Pilter Consult Kft. ügyvezetője járta körül. A prezentáció összefoglalta a vonatkozó jogszabályokat, a kivezetés dátumait.

Pilter Consult logó


Klinger György és Harnos Jenő a TÜV Rheinland InterCert Kft. munkatársai szabványossági és biztonságtechnikai oldalról vizsgálták a ledesítés kérdéskörét. A hagyományos fénycsövek helyettesítése led-es fényforrásokkal nem minden esetben valósulhat meg egy az egyben. Előadás anyaga

TÜV Rehinland logo


Cseke Istvánné minőségbiztosítási szakértő  előadásában összefoglalta a CE jelzettel kapcsolatos ismereteket, alapvető tudnivalókat. Az anyagban aktív linkek segítik a megfelelő szabványok megkeresését, a jogszabályok közötti eligazodást.

Cseke Istvánné E.V. minőségbiztosítási
szakértő


Borbély Péter az Oxygen SMD ügyvezetője a cég fiatal munkatársaival- Szalóki Kitti, Pete Tamás, Hajdú Boton - érkezett és közösen prezentáltak, illetve válaszoltak az érdeklődők kérdéseire. Beszéltek az építészeti és reklámvilágítások piacán tapasztalható tendenciákról. Arról, hogy munkájuk során milyen felhasználói igényekkel, design trendekkel találkoznak. Melyek a dinamikus (animált) világítások lehetőségei, tipikus alkalmazási területei. Kitértek a saját fejlesztésű szoftveres megoldásokra, hardverekre és beépítési lehetőségeire, valamint a jövőbeni fejlesztési irányokra. Egy esettanulmány keretében megmutatták egy nagy bevásárlóközpont animált homlokzati díszvilágításának megvalósítása során szerzett tapasztalataikat.

Oxygen SMD

Az olaszországi F/ART képviseletében Luca Milani mérnök a Twinkly termékcsalád címezhető LED-modulokkal épített díszvilágítási megoldását mutatta be,amely innovatív vizuális kommunikációs projekteket tesz lehetővé.

A TWINKLY technológia egy szabadalmaztatott protokollon alapul, amely minden egyes fénypontot kezel a LED-modulok láncában, amelyek néhány méter hosszúak lehetnek, és akár nagyon nagy épületek teljes homlokzatát is lefedik. A TWINKLY által bevezetett innováció a hardver (RBG, AWW és RGBW LED modulok), de mindenekelőtt a szoftver.

A világítási pontok feltérképezése iOS vagy Android alapú alkalmazások segítségével történik, így az eljárás rendkívül egyszerű és gyors, szinte gyerekjáték. Az okostelefonnal lefotózva a ledláncot, az alkalmazás virtuálisan újra felépíti a rendszert, amelyet néhány mozdulattal személyre szabhatunk, megváltoztathatjuk a világítás színét, effektusokat hozhatunk létre. A fényeffektusok beállítása gyors, testre szabható és távolról is kezelhető.

A PRO sorozat kifejezetten nagy terek, épületek, szabadtéri objektumok készült. Míg a RETAIL sorozat helyiségek, üzletek, belső terek belsőépítészeti tervezéséhez lett fejlesztve.

A CMN Group prezentációja - melyet szintén Luica Milani adott elő -, az energiatakarékos LED modulok és szalok legújabb képviselőit mutatta be.

Gamma Twinkly IT 

cmn group2


dr. Csák Levente az U.M. Kereskedelmi Kft ügyvezetője a Zünd - svájci családi vállalkozás - elmúlt négy éves fejlesztéseit foglalta össze, és szemléltette sok videóval. A videók a  pdf-ben található hivatkozásra kattintva indulnak el.

Unimark

Molnár László a Mikorpó Vizuáltechnika Kft. ügyvezetője a LED falak alkalmazási lehetőségeiről tartott bemutatót és beszélt arról, hogyan tudnak együttműködni a led-fal forgalmazók és a reklámgyártók, hogy az ügyfelek igényeit minél szélesebb körű, interaktív megoldásokkal elégíthesse ki a szakma.

Mikropo_logo


Bakó Richárd a Sign Depot képviselője ismertette a cég tevékenységét, történetét és szolgáltatásaik széles körét. A reklámgyártáshoz szükséges alapvető gépek, eszközök nem csak beszerezhetőek náluk, hanem stabil szervizháttérel is rendelkeznek.

sign depo logo

Vincze Zsolt az Eurojet Kft. képviseletében a cég komplex, multibrand megoldásairól beszélt. A reklámgyártásban már bizonyított nyomtató és marógépek, szerszámok termékelőnyeit mutatta be.

eurojet_logo

Bacskai Bálint a PS Design Kft. ügyvezetője cége termékkínálatából az európai gyártású, hosszú garancia idejű, a reklámszakma igényeire fejlesztett led modulok legújabb fejlesztéseit emelte ki.

PSD prezi A PSD prezi B

psdesign_logo


Sima Gergely a Plastrong Kft. történetét, beruházásuk folyamatát, aktuális híreit mutatta be "A jövő műanyagforgalmazója" című prezentációjában. Kiemelt jelentőségű hír, hogy a Plastrong Kft. az általuk forgalmazott termékek hulladékát visszagyűjti és tényleges újrafeldolgozásra átadja a gyártónak.

Muanyag.hu


Patkós Luca tervező grafikus a budapesti neonreklámok megmentésére indított projektjének újabb állomását mutatta be a szakmai nap közönségének, amelynek során egy leszerelésre ítélt "csemege" neon feliratot sikerült felújítani és egy budapesti étterem kirakatában megmutatni.

csemege