Tisztújító közgyűlés a Magyar Fényreklámgyártók Szövetségnél

2017-tavasz-Hmvhely_0052

A HSF – Magyar Fényreklámgyártók Szövetsége – idei tavaszi közgyűlését Hódmezővásárhelyen tartotta meg május 12-én. A szervező Alustart Kft. igazi szívélyességgel látta vendégül a fényreklámgyártó szakma képviselőit, valamint másnap a II. HSF focikupára érkezett csapatokat.

Az alapszabály szerint két évre választott, így most leköszönő elnökség egy összegző prezentációban számolt be a megalakulás óta eltelt szövetségi eseményekről. A sok tennivaló és megoldásra váró feladat mellett igazi sikertörténetről is beszámolhattak. Az Európai Sign Szövetség (ESF) a HSF meghívását elfogadva, idén tavasszal Budapesten rendezte meg soros testületi ülését. Sikerült jó benyomást tenni a külföldről érkezett szövetségi vezetőkre és tagokra, megerősíteni a magyar jelenlétet a szakmai szövetségek körében.

A szövetség a tisztújítási eljárás során két évre megválasztotta az új elnökséget, amelynek tagjai: Csanaky Zsuzsa elnök, Csubák Tamás alelnök, Nidermayer Gergő főtitkár. Az új felügyelő bizottság tagjai Varga Péter, Lember István és Bacskai János, akit a felügyelőbizottság elnökének javasoltak.

A közgyűlés döntött az alapszabály módosításáról, az éves pénzügyi beszámoló elfogadásáról, a Magyar Fényreklámgyártók Szövetségének székhely-változásáról, amely a következő ciklusban Debrecenben lesz. Továbbá egyhangú szavazással örökös tagnak választották meg Fábri Attila designert.

A kávészünetet követően a fényreklámgyártáshoz kapcsolódó szakképzés beindítása érdekében tett lépésekről számolt be Bacskainé Esztergomi Erzsébet. Elfogadásra és a Kamara felé benyújtásra javasolta a kidolgozott a két Szakmai Programkövetelményt, amely alapja lehet a szakképzés beindításának. Valamint tájékoztatta a szövetség tagjait az idei évben megnyíló, munkavállalók képzésére fordítható pályázati lehetőségekről.

Az ezt követő kerekasztal beszélgetés során szó esett a másnapi II. HSF Focikupa helyszínének gyors megváltoztatásáról. Mivel az időjárási előrejelzés vihart jósolt, így a szabadtéri műfüves pálya helyett a Balogh Imsi Sportcsarnok kézilabda pályája lett az új helyszín. Ez később igen jó döntésnek bizonyult, mert bejött az erős esőzésről szóló előrejelzés.

A következő, őszi közgyűlés helyszínének Debrecent választották, ahol így a Sign System Kft lesz a házigazda. Idén második alkalommal lehet majd nevezni az Év fényreklámja díjra, amelynek részleteiről szintén megegyezés született, és a pályázat kiírására ismét Csubák Tamás lett felkérve. A szervezet honlapja elkészült az előző elnökség ideje alatt, de a nyelvi mutáció még nem. A folyamatos karbantartás, tartalomkezelés felelőse Nidermayer Gergő lett.

Összességében jó hangulatú, pozitív kicsengésű volt a közgyűlés. Megállapítható, hogy feladat van bőven a következő elnökségi ciklusra is, de úgy tűnik, megvan az elhatározás az együtt gondolkodás, a közös munka iránt.

A nap zárásaként a Fekete Sas Rendezvényház Bálteremét csodálhatták meg a résztvevők, mely Közép-Európa második legnagyobb oszlop nélküli bálterme, és 400 fős rendezvény befogadására alkalmas. Majd a Kávéházi különteremben hangulatos zeneszó mellett felszolgált vacsorával, és kötetlen beszélgetéssel záródott a hivatalos program.